Ce înseamnă decking, cum se folosește, ce avantaje are? Ghid complet pe decking în Moldova

25.05.2020
De :Seo Little
Vizualizări: 2750

 

Ce înseamnă decking? 

Cuvântul decking în Moldova a devenit foarte popular datorită pasiunii compatrioților noștri pentru casele private, cu împrejurimi gospodăresc amenajate, dar și datorită dezvoltării abundente a tot felul de terase și cafenele, foișoare, bazine, unde acest material este adesea folosit.

 

Decking sau WPC (wood plastic composite) - reprezintă plăci sau module plane, asemănătoare cu scândurile, ce pot fi așezate pe o suprafață plană. Secretul constă în componență, care pe lângă lemn include și plastic reciclat, mic detaliu ce revoluționează proprietățile produsului rezultat. În esență, materialul este un hibrid ce combină cele mai bune trăsături ale materialelor originale.

Imaginați-vă o scândură care nu putrezește și nu își pierde aspectul atractiv sub influența precipitațiilor. Un astfel de material nu necesită prelucrare suplimentară înainte de perioada rece a anului. Lemnul în acest sens este un material natural, care, la fel ca toate materialele naturale, poate fi descompus fără prelucrare suplimentară.

Din ce este făcut acest lemn plastifiat?

Anume pentru a economisi la prelucrarea anuală a lemnului, a fost inventat WPC-ul sau așa-zisul lemn plastifiat. De fapt, este vorba de făină din lemn (provenită de la diferiți arbori) cu adăugarea de substanțe polimerice, supuse tratamentului termic. Se obține tradiționalul decking sau WPC.

Astfel, în decking intră un amestec de așchii de lemn cu un material polimeric. Este dificil să-l numim material natural, dar nici artificial nu poate fi numit. Datorită acestei tehnologii, se obțin plăci care după aspect sunt similare cu componentul natural, iar prin caracteristicile tehnice nu este inferior nici unui material artificial. 

Mai concret:

  • Plăcile au un aspect minunat, fără a necesita acoperire cu lac sau alte substanțe topice.

  • Decking-ul nu este supus deformării și degradării.

  • Își păstrează proprietățile în pofida oricăror fenomene atmosferice, sub orice precipitații.

  • Plăcile din lemn plastifiat sunt rezistente la stres mecanic.

  • Materialul e nepotrivit pentru dezvoltarea de colonii fungice.

  • Tolerează diferențele de temperatură de la –40 °C la +70 °C.

  • Are o viață foarte lungă.

  • Chiar și un începător în construcții sau reparații va face față instalării unor confecții din lemn plastifiat.

Se cumpără decking în Moldova? Este profitabil acest material?

Lemnul nu este un material ieftin, luat ca atare. Iar atunci când se deteriorează și trebuie restaurat sau schimbat frecvent, costurile totale ale unui proiect cresc vertiginos. Pe cealaltă parte a baricadei avem un material ce arată exact ca lemnul, este mult mai rezistent, nu necesită lucrări periodice de restaurare. Evident, folosirea de decking devine mai avantajoasă în condițiile în care lemnul natural ar fi supus șocurilor mecanice, umidității și razelor solare directe. Chiar și în țara noastră, unde lemnul este o bogăție naturală disponibilă, este deja mai avantajos compozitul. Deci da, se cumpără decking în Moldova, deoarece există cerere.

WPC-ul este utilizat foarte frecvent pentru fabricarea de terase, pentru proiectarea platformelor în apropierea iazurilor și micilor izvoare decorative, pentru pavarea aleilor din curți și grădini, pentru construcția de stâlpi, amenajarea balcoanelor și fațadelor. Cel mai important lucru în decking este anume versatilitatea sa. Poate fi încadrat în orice design interior sau exterior, poate fi ușor combinat cu alte materiale și permite un zbor al fanteziei nemărginit.

De ce anume decking de la Decoland?

Noi suntem lideri în materie de decking în Moldova. 

Oferim garanție

Aplicăm garanțiile la produsele și serviciile noastre:

- Construcții - 2 ani

- Serviciu/Mentenanță - 20 ani

Construim, livrăm și montăm

Ai o gamă completă de servicii și poți alege ce îți este necesar anume ție. Prestăm servicii pe întreg teritoriul Republicii Moldova, dar și peste hotarele țării.

Ne plac provocările

Nu ne limităm la produsele și serviciile deținute în portofoliu, suntem la dispoziția clienților pentru orice proiect inedit și vom fi mândri de succesul comun.

Deținem un showroom, cu materiale ce pot fi văzute și pipăite

Ne puteți vizita în capitala Republicii Moldova, or. Chișinău, unde pot fi văzute pe viu toate materialele noastre și exemple de construcții din decking. 

Postări recente

Vrei sa îți faci balustradă din wpc și nu știi cum? Echipa DECOLAND te ajută!21.08.2021

Vrei sa îți faci balustradă din wpc și nu știi cum? Echipa DECOLAND te ajută!

Mai mult despre ...
Decking din lemn termotratat16.12.2022

Decking din lemn termotratat

Mai mult despre ...
Luni - Vineri: : 08:30 - 17:30
Mun. Chișinău, str. Grenoble 149 B